Vizita za živali > Novice
58 ogledov

Kam za deževni konec tedna

Mačja razstava Ljubljana David Černec
Ta konec tedna je prestolnica v znamenju mačje lepote.

Včeraj in danes je v Biotehniškem izobraževalnem centru v Ljubljani Mednarodna razstava mačk Ljubljana 2016. Razstavo organizira Felinološko društvo Ljubljana za prestižne nazive najlepših pa se potegujejo pasemske in domače mačke. 

Mačja razstava Ljubljana | Avtor: David Černec David Černec
Na ogled so različne pasme mačk v pisanih barvnih odtenkih, od enobarvnih do večbarvnih, progastih, pikastih ali brez vzorca, od dolgodlakih do tistih brez dlake, od velikih do malo manjših. 

Na ljubljanski mednarodni razstavi mačk v dveh razstavnih dneh običajno sodeluje okoli 200 pasemskih mačk in tudi nekaj domačih hišnih muc. Nekatere pasemske predstavnice so v slovenskem prostoru zelo redke ali pa jih celo ni, zato je to še en razlog več za obisk tovrstne razstave.

Oba dneva za obiskovalce organizirajo podrobnejšo predstavitev nekaterih pasem iz vseh štirih skupin mačk. Predstavitev se bo pričela ob 12.00 uri.

Na razstavi so znova brezplačno dostopne pisne in ustne informacije o pravilni oskrbi mačk in življenju z njimi, prav tako pa se bo tudi letos predstavilo društvo za zaščito in varstvo živali. Razstava bo od 10.00 do 18.00 v prostorih Biotehniškega izobraževalnega centra na Ižanski cesti 10 v Ljubljani. Vstopnina za odrasle je 6 evrov in za otroke tri evre. Za dodatne informacije in kontakt pa obiščite spletno stran društva na povezavi www.fd-ljubljana.si. 

Mačja razstava Ljubljana | Avtor: David Černec David Černec

 

Program za nedeljo:

10:00 – Pričetek razstave in ocenjevanje mačk

12:00 – 14:00 – Predstavitev posameznih pasem mačk

15:00 – Razglasitev najlepše mačke po izboru obiskovalcev

16:00 – 18:00 – Tekmovanje Best in Show (s posebnim izborom najlepših veteranov)

18:00 – Zaključek razstave

Mačja razstava Ljubljana | Avtor: David Černec David Černec

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.