Vizita za živali > Novice
11 ogledov

Kar 46 odstotkov površine pokrivajo avtohtoni gozdovi

Zadnji mesec je iz sveta prišlo veliko poročil o množičnih poginih ptic. Hrvaške Žurnal24 main
Na ogled razstava "Njihov dom nima hišne številke – prostoživeče rastline in živali na Ljubljanskem"

V okviru naziva Ljubljana, Zelena prestolnica Evrope je v Mestni hiši na ogled fotografska razstava "Njihov dom nima hišne številke – prostoživeče rastline in živali na Ljubljanskem", na kateri so predstavljene redke in ogrožene rastlinske in živalske vrste ter njihovi habitati.

Na območju Mestne občine Ljubljana živi kar 66 odstotkov vseh vrst ptic, ki živijo v Sloveniji, kar 49 vrst kačjih pastirjev od 72, ki so zapisane v Sloveniji in kar 19 vrst netopirjev od 29, ki živijo v Sloveniji. Ti podatki kažejo, da smo kljub urbanizaciji v Ljubljani uspeli ohraniti habitate za številne živali in rastline. 

Kar 46 odstotkov površine Mestne občine Ljubljana pokrivajo avtohtoni gozdovi, ki skrivajo redke in zavarovane vrste, Ljubljana pa se ponaša tudi z zavarovanim območjem sredi mesta – krajinskim parkom Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib, kjer najdemo vrste, ki drugod po Evropi veljajo za izumrle.

Razstava bo v Zgodovinskem atriju Mestne hiše na ogled do konca julija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.