Vizita za živali > Novice
246 ogledov

Kit grbavec presentil dva kajakaša

V preteklosti so bili kiti grbavci zaradi lova že tik pred izumrtjem. Žurnal24 main
Na svetovnem spletu izjemno široko zanimanje žanje posnetek okrog 40 ton težkega kita grbavca, ki se je dvignil iz vode, preskočil dva britanska turista v kajaku in ju potegnil v globino morja.

Do dogodka je prišlo v zalivu Monterey v Kaliforniji, kjer sta britanska turista Tom Mustill in Charlotte Kinloch, par iz Londona, najela kajak. Kot je razvidno iz posnetkov, se je nad njun čoln nenadoma dvignil kit grbavec, ju preskočil in pri svojem padcu nazaj v morje potegnil s seboj v morje.

Dogodek so posneli potniki na turistični ladjici, nekateri med njimi so pomislili na najhuje, ko sta se Britanca vendarle prikazala na gladini.

"Počutila sva se, kod da naju je zasul plaz ali da je avtobus padel na naju," je za britanski Telegraph povedala Charlotte Kinloch. Njen partner je pri tem izpostavil, da ob ogledu posnetkov še vedno ne moreta verjeti, da sta sploh živa.

"Ko sem priplaval na površino, sem se vprašal, kako je sploh možno, da sem še vedno živ. Pomislil sem, da sem morda hudo poškodovan, vendar v šoku, da bolečine ne čutim. Zagledal sem Charlotte in se vprašal, kako to, da tudi ona ni mrtva," je povedal Tom Mustill.

Sean Furey, vodič, ki je britanska turista na drugem kajaku vodil, je izpostavil, da kaj takšnega še v življenju ni videl. Njegova agencija je do nadalnjega zaradi kitov v zalivu odpovedala izposojo kajakov.

 

Komentarjev 3
  • blueone 22:39 17.september 2015.

    brezvezn sarkazem, nepotreben na oddelku vrt & živali

  • rororkoko 15:19 17.september 2015.

    to se je zgodilo, ker sta veslala v rdečem čolniću. Še bi imala čolnić polepljen z nalepkami SDS, se to ne bi zgodilo..

  • s.i.k. 12:27 16.september 2015.

    . mogoče se je hotel samo igrati...če bi ju hotel ubiti, bi tudi ju