Vizita za živali > Novice
15 ogledov

Kmalu jih bo več kot prebivalcev

Mačke v Izraelu
1/14
EPA
Organizacije za pravice živali so edine, ki se v Izraelu trudijo zaustaviti nenedzorovano razmnoževanje tamkajšnjih uličnih mačk.

V Izraelu predstavljajo prostoživeče mačke velik problem, po ocenah tamkajšnjih društev za zaščito živali jih je več kot okoli dva milijona. Zaradi pomanjkanja finančnih sredstev s strani države veterinarske službe in organizacije za pravice živali ne morejo dohajati naraščajočega prebivalstva mačk.

Radi bi namreč vso populacijo sterilizirali in zaustavili razmnoževanje. Organizacije za zaščito živali in strokovnjaki napovedujejo, da bo brez večje akcije v Izraelu v nekaj letih več uličnih mačk kot prebivalcev, se pravi več kot osem milijonov.

Živijo le eno leto 

Organizacija za dobrobit živali Spay Israel, ki vsako leto kastrira in sterilizira na tisoče mačk ocenjuje, da je povorečna življenjska doba ulične mačke od eno leto do eno leto in pol. Mačke imajo težko življenje, nenehno se borijo za hrano, izogibati se morajo plenilcem in pogosto obolevajo za boleznimi. Družbo in državo obtožujejo, da ignorira težavo in pojasnjujejo, da bi s sterilizacijami podaljšali življenje mačkam in ustavili nenadzorovano razmnoževanje.

Mačke v Izraelu | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.