Vizita za živali > Novice
393 ogledov

Koliko skrbnike stanejo domače živali?

Kuža Profimedias
Psi proti mačkam. Katere živali svoje skrbnike stanejo več?

Prvo leto psi svoje skrbnike stanejo dvakrat več kot mačke, je pokazala britanska raziskava. Povprečen skrbnik psa v Britaniji porabi 5,540 evrov za hrano, opremo in zavarovanje na leto. Mačke pa svoje skrbnike stanejo skoraj polovico manj, in sicer 2,840 evrov.

Najdražji štirinožec za vzdrževanje pa je, kot ugotavlja raziskava Nationwide Home Insurance, konj, ki v prvem letu skrbnika v povprečju stane 14,620 evrov.

Tudi kunci niso poceni 

Cenejša alternativa med domačimi živali pa so ribice, ki bodo v prvih dvanajstih mesecih vašo denarnico stanjšale za slabih 900 evrov, in kunci, za katerega boste na leto odšteli dobrih 2,000 evrov. 

Raziskava je ugotovila še, da 38 odstotkov vprašanih za pokrivanje tekočih stroškov, povezanih s skrbjo za živali, posega po prihrankih, slaba desetina pa za to uporablja kreditno kartico.

Skrb za domače živali pa lastnikom prinaša ogromno zadovoljstva. 12 odstotkov sodelujočih v raziskavi je dejalo, da imajo imajo svoje živali raje od partnerja.

Komentarjev 1
  • Snežinko 13:10 29.maj 2017.

    Če začnem pri psih: kar se tiče prehrane je eno čivava, drugo pa nemška doga. Čivava v celem življenju ne poje toliko, kot doga v enem letu! Tudi pri zdravniku je tako: cene so na težo živali. Torej je nek ...prikaži več večji maček lahko konkretno dražji od mini psa....900 evrov za eno ribico...???Govoriti o "povprečju" je popoln nesmisel. V povprečju so tudi vsi ljudje na svetu siti... resnica je kruto drugačna, kajne?