Vizita za živali > Novice
7169 ogledov

Kopalci ubili mladička delfina

Delfinček umre profimedia
Španske ljubitelje živali je te dni razburila novica, da je na eni od plaž na jugovzhodu države minuli konec tedna poginil mladič delfina, ki je pomotoma zašel do obale, kjer so se z njim do onemoglosti igrali in fotografirali kopalci.

Organizacija za zaščito kitov in delfinov Equinac je sporočila, da se je incident zgodil v soboto na turistični plaži v kraju Mojacar na jugovzhodu države.

Turisti so se z delfinom igrali v plitvi vodi ter blokirali njegovo nosno odprtino ali strčnico, pri tem so ga vlekli iz vode, da so se lahko z njim fotografirali. Za žival je bilo vse dogajanje preveč stresno in je poginila, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Omejenost pustite doma"

Odzivi na Twitterju so bili precej besni. "Če greste na plažo, pustite svojo omejenost doma," je zapisal eden od uporabnikov. "Ali ste naredili selfi po tem, ko je poginil," pa je retorično vprašal drugi uporabnik.

Objavo organizacije za pravice živali Pacma, ki je za smrt sesalca obtožila kopalce, ki so delfina nadlegovali, so uporabniki všečkali že več kot 4800-krat.

Equinac je pojasnil, da je mladič delfina najverjetneje priplaval do obale, ker se je bodisi izgubil bodisi pa je bil bolan.

Komentarjev 2
  • Avatar Alioness
    Alioness 12:42 17.avgust 2017.

    Naj jim vest trka na vrata, vsakič ko bodo zašli na FB ali pa na morje...

  • maresem 10:01 17.avgust 2017.

    Prekleta banda neotesana, da bi pocrkali vsi, ki so sodelovali pri tem!