Vizita za živali > Novice
31 ogledov

Krik za naravo

zivljenje 03.10.13. Opazovanje ptic, ptice, foto: shutterstock Shutterstock
Cilj kampanje je ohraniti zakonodajo, ki varuje naravo v Evropi.

"Na voljo je le še dva dni časa, da izrazite svoje mnenje glede javnega posvetovanja Evropske komisije o spremembah evropske okoljske zakonodaje," sporočajo z organizacije WWF.

V vseevropski kampanji Krik za naravo, ki so jo 12. maja pričele nevladne organizacije WWF, Friends of the Earth Europe, Evropski okoljski urad (EEB) in BridLife, je svoj glas proti spremembam okoljskih direktiv oddalo že 470 tisoč ljudi.

Cilj je ohraniti zakonodajo 

Cilj kampanje, ki se bo zaključila 24. julija, je ohraniti zakonodajo, ki varuje naravo v Evropi: Direktivo o habitatih in Direktivo o pticah. Direktivi sta prepoznani kot najmočnejše zakonodajno orodje na svetu na področju zaščite živali, rastlin in habitatov.

Zahvaljujoč tej zakonodaji ima Evropa največje svetovno omrežje zavarovanih območij Natura 2000, ki zajema kar petino evropskih kopenskih in štiri odstotke morskih področij.

Evropska komisija se je odločila, da izvede tako imenovani Fitness Check direktiv in ugotovi, ali so učinkovit za zaščito naše narave. Internetna akcija nevladnih organizacij državljanom omogoča državljanom EU da do tega petka sodelujejo v javnem posvetovanju in izrazijo svoje mnenje.

Slovenski ljubitelji narave laho to storijo še naslednja dva dni tukaj. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.