Vizita za živali > Novice
238 ogledov

Kuža brez vode na žgočem soncu skočil s tretjega nadstropja

Pes na balkonu You tube
Zaprt na balkonu na žgočem soncu brez vode in hrane. V takšnih okoliščinah so gasilci in policisti v Polinyi - v bližini Barcelone našil psa, ki so ga lastniki pustili v nehumanih razmerah.

Zaradi izčrpanosti je pes poskušal preplezati ograjo balkona v tretjem nadstropju in skočiti na dvorišče, kar mu je naposled tudi uspelo. Zaplet bi se lahko končal tragično, a so najhujši scenarij preprečili sosedje, ki so pod balkon postavili platno in že pred tem o dogodku obvestili policijo in gasilce. Psa so takoj po padcu oskrbeli in pregledali veterinarji.  

Po zadnjih informacijah je kuža, ki je imel srečo v nesreči, zdrav in se dobro počuti v bližnjem zavetišču. Policija med tem raziskuje okoliščine dogodka. Proti lastnikom pa so že sprožili kazenski postopek zaradi zanemarjenja živali.

Tamkajšnja policija je takoj po incidentu na Facebooku objavila pretresljiv posnetek obupanega psa, ki se trudi preplezati ograjo. Ob tem so v opomin vsem skrbnikom psov zapisali: "To so posledice, če pustite psa več ur na balkonu v času visokih temperatur - brez vode in hrane. Na žalost je pes omahnil z balkona, a se je zahvaljujoč posredovanju sosedov ujel na platno. Tam smo ga oskrbeli in podali prvo oceno zdravstvenega stanja." 

Fotografije iz zavetišča.  Psov ne puščajte v avtomobilih

Španska policija in veterinarske službe tudi sicer namenjajo veliko pozornosti opozarjanju na nevarnost izpostavljanja živali visokim temperaturam. Tovrstni dogodki naj bi bili namreč po poročanju španskih medijev med poletjem precej pogosti. Pred časom je španska policija tako veliko pozornosti namenila opozarjanju na nevarnost puščanja domačih živali v avtomobilih. Iz tabele, ki so jo objavili, lahko razberemo, da lahko, če je zunaj 29 stopinj Celzija, temperatura v avtomobili v desetih minutah naraste do 39 in v pol ure do 48 stopinj Celzija.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.