Vizita za živali > Novice
16 ogledov

Kuža spravi otroka v gibanje

Otrok se bo živalce brez dvoma razveselil, saj bo v njej našel malega prijatelja Žurnal24 main
Izbiro domače živali nujno prilagodite starosti in značaju otroka.
Ne pričakujte, da bo otrok vse postoril sam. Čeprav se boste trudili, da bi bila domača žival čim bolj v skrbi otroka, ki si jo je zaželel, bodite pripravljeni na dodatno delo. Psi potrebujejo sprehajanje, mačke temeljito čiščenje njihovega stranišča, vsi ljubljenčki pa vsaj nekaj obiskov pri veterinarju, za kar otroci ne morejo poskrbeti. Poleg tega dodatno bremenijo družinski proračun, saj hrana in pripomočki za njihovo nego niso brezplačni. Preden se odločite za domačo žival, torej dobro premislite, ali jo boste lahko vključili v svoj urnik in proračun.

Nakup hišnega ljubljenčka je za otroke zabaven dogodek in lahko prinese veliko dobrega, a ob napačni izbiri si lahko nakopljete veliko težav. Strokovnjaki s spletne strani Parents.com so sestavili seznam za otroke najprimernejših domačih živali.

Velik pes
Psi so dovolj veliki, da mirno prenesejo tudi malce agresivnejše otrokovo crkljanje, obenem pa otroka spodbujajo, da se skupaj z njimi giblje. Izberite mirnejšo pasmo (pozanimajte se pri veterinarju), psa pa si omislite po tem, ko otrok shodi.

Zlata ribica
Če niste prepričani, ali je vaš otrok sposoben skrbeti za ljubljenčka, je nekaj zlatih ribic odlična izbira. Skrb zanje je razmeroma preprosta, otrok pa bo postopoma spoznal, da živali prinašajo tudi dolžnosti.

Za starejše mačka
Ko je otrok sposoben dobro nadzirati svoje telo in razumeti mačje samosvoje obnašanje, se vašemu gospodinjstvu lahko pridruži mačji mladiček. Otroku naložite skrb za hrano in za to, da bo imel maček vedno svežo vodo. Večji otroci lahko tudi počistijo mačje stranišče.

Hrček za pridne
Kljub svoji majhnosti hrčki in morski prašički zahtevajo kar veliko pozornosti; njihovo domovanje je treba čistiti redno, če ne želite neprijetnega smradu. Upoštevajte pa, da te živali večino dneva pogosto prespijo ter so dejavne predvsem zvečer in ponoči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.