Vizita za živali > Novice
5239 ogledov

Lajal je in klical na pomoč

Črn francoski buldog Francoski buldog
Ameriška letalska družba United Airlines je prevzela "popolno odgovornost" za smrt psa na letalu, potem ko je osebje na vztrajalo, da naj bo kuža med letom zaprt v omarici nad sedeži.

Družba se je skrbnikom francoskega buldoga, ki naj bi umrl zaradi domnevne  malomarnosti osebja na letu med Houstonom in New Yorkom, opravičila in že sprožila preiskavo. 

Kruto osebje

Potnica Maggie Gremminger, ki je sedala za skrbnikom štirinožca, je dejala, da je osebje na letalu vztrajalo, naj dajo psa, ki je bil v potovalni kletki, v omarico nad sedeže. "Danes sem bila na letalu, kjer sem bila priča, da je osebje na letu United Airlines ukazalo potniku, naj psa v kletki položi v omarice nad sedeži. Potnik je to vztrajno zavračal, vendar je osebje vztrajalo pri svojih navodilih. Na koncu leta so psa našli mrtvega. Popolnoma sem pretresena. Nisem opozorila osebja, pa bi jih lahko. Predvidevam, da je prostor prezračevan, drugače osebje tega ne bi svetovalo. Slišala sem lajanje psa, ampak nisem vedela, da laja za pomoč," je po poročanju tujih medijev na družbenih omrežjih zapisala Gremmingerjeva.  

Družba United Airlines je v odzivu dejala, da je smrt psa tragična nesreča, do katere nikoli ne bi smelo priti. Ob tem so dodali, da psa nikoli ne bi smeli dati v omarice nad sedeže. "Temeljito preiskujemo, kaj se je zgodilo, da se kaj takega ne bi več ponovilo," so še zapisali.

Komentarjev 4
  • cogocogo 14:44 19.marec 2018.

    to je dokaz da so tudi v letalskih firmah zverine ,,te stevardese bi morale takoj leteti iz slube in placati ogronmo odskodnino da se zavejo da je tudi zival zivo bitje ,,,,sicer dena r ne bi povrnil tega revcka a ...prikaži večvrnil tega revcka a vsaj nekaj ,, drugaca pa tako ne bodo kaznovane

  • Bojker 08:49 19.marec 2018.

    Potnico bi morali že prej opozoriti na to nenapisano pravilo omenjene letalske družbe ... SRAMOTA!

  • Vesna Dolšak 19:38 18.marec 2018.

    Te debile zapret v neko komoro brez kisika.