Vizita za živali > Novice
82 ogledov

Ljubljana v znamenju mačje lepote

Mačja razstava Ljubljana David Černec
Ljubljana bo ta konec tedna v znamenju mačk. Felinološko društvo Ljubljana namreč danes in v nedeljo na Gospodarskem razstavišču prireja mednarodno razstavo mačk. Za prestižne nazive najlepših se bo po navedbah organizatorjev potegovalo več kot 250 pasemskih in domačih mačk.

Razstave se običajno udeležijo razstavljavci in vzreditelji iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije, Madžarske, Nemčije in ostalih okoliških držav ter slovenski obiskovalci. Letos pa organizatorji pričakujejo prihod razstavljavcev tudi iz Švice, Poljske, Švedske ter celo Rusije.

Na razstavi bo mogoče videti več kot 250 mačk številnih različnih pasem v pisanih barvnih odtenkih, od enobarvnih do večbarvnih, progastih, pikastih ali brez vzorca, od dolgodlakih do tistih brez dlake, od velikih do malo manjših. Nekatere predstavnice pasem so v slovenskem prostoru zelo redke ali pa jih celo ni, kar je le še en razlog več za obisk tovrstne razstave, vabijo organizatorji.

Mačja razstava Ljubljana | Avtor: David Černec David Černec
Za obiskovalce so pripravili bogat program. Lahko bodo tudi glasovali za najlepšo mačko po izboru obiskovalcev in si ogledali predstavitev zmagovalke. Danes bo v okviru tekmovanja za najlepšo mačko razstave ločeno tekmovanje za pasmo Sveta Birmanka, v nedeljo pa za pasmo Maine Coon.

Oba dneva bo opoldne podrobnejša predstavitev nekaterih pasem iz vseh štirih tekmovalnih skupin mačk. Na razstavi bodo znova brezplačno dostopne pisne in ustne informacije o pravilni oskrbi mačk in življenju z njimi. Tudi letos bo svoje delo predstavilo društvo za zaščito in varstvo živali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.