Vizita za živali > Novice
1359 ogledov

Ljubljenčki: Pozor, nova goljufija na spletu

Ženska na internetu Profimedias
Uprava opozarja na previdnost pri kupovanju psov prek spleta...

V okviru koordiniranega nadzora nad internetno prodajo psov in mačk je veterinarska uprava na spletnem portalu bolha.si naletela na oglas, ki je namenjen spletni goljufij. 

 | Avtor: Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin

"S prodajalcem smo komunicirali preko objavljenega elektronskega naslova. Pošiljal nam je slike in posnetke mladičkov z namenom, da si izberemo mladička, ki nam bo najbolj všeč. Ko smo se dogovorili, katerega mladička bi želeli, je prodajalec predlagal nakazilo denarja za kritje prevoznih stroškov. Po plačilu naj bi kužka preko prevozniške družbe poslali do nas," so postopek preverjanja opisali na upravi, kjer opozarjajo na previdnost pri kupovanju psov prek spleta. 

Oglas namenjen spletni goljufiji

Podatke o oglasu in prejetih elektronskih sporočilih so posredovali na nacionalni odzivni center za obravnavo incidentov s področja varnosti elektronskih omrežij in informacij SI-CERT, kjer so potrdili sum, da je oglas namenjen spletni goljufiji. "Glede na navedeno opozarjamo, da je spletni nakup živali lahko predmet goljufij, kjer lahko ostanete brez kužka in denarja. Vsem bodočim kupcem psov priporočamo, da si za nakup živali vzamete dovolj časa in raziščete možnost nabave kužkov pri slovenskih vzrediteljih," so še opozorili na Upravi za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastin in dodali, da kontakte vzrediteljev lahko dobite na Kinološki zvezi Slovenije. 

 

 

Komentarjev 1
  • Snežinko 12:35 30.november 2018.

    No, moje mnenje: osnovna šola je dovolj, da vidiš, da je oglas sumljiv. Kot prvo slovenščina: tipični gugl translate. Potem komuniciranje preko nekega sumljivega tujega maila? Naprej: vse pse, ki sem jih dosedaj kupil sem šel najprej GLEDAT, nato sem ...prikaži več se sploh odločil ter plačal samo aro, ostalo kupnino pa izključno po sistemu "ti meni jaz tebi". Psa se NE IZBIRA po slikah, ampak ga moraš vzeti v roke. Le tako lahko vidiš, če ti je všeč, občutiš prvo navezo z njim in spoznaš lastnike.