Vizita za živali > Novice
1328 ogledov

Mačke: Le kaj jih je tako prestrašilo

Mačke Žurnal24 main
Mačje kavarne postajajo vedno bolj priljubljene povsod po svetu.

Radovedne mačke v japonskem mačjem baru 29neko Cat Cafe v mestu Fukui na Japonskem je na smrt prestrašil robotski sesalnik. Skupina zvedavih štirniožcev je v sobi sledila sesalniku, a ko se je ta odbil ob steno in se obrnil proti njim, so se tako prestrašile, da so poskakale v zrak in se v paniki razbežale po prostoru.

Mačje kavarne postajajo vedno bolj priljubljene povsod po svetu. Prvi tovrstni bar so odprli leta 1998 v Tajpeju na Tajvanu, kasneje pa se je ta koncept, kjer obiskovalci plačajo, da se družijo z mačkami, hitro razširil po vseh celinah - takšno kavarno smo imeli tudi v Ljubljani.

Nekatere nevladne ogranizacije, ki se zavzemajo za pravice živali, so kritične do mačjih barov, češ da naj ne bi zagotavljali primernega okolja za živali. Toda lastniki kavarn zatrjujejo, da za mačke dobro skrbijo in da hkrati obiskovalcem, ki doma ne morejo imeti mačk, ponujajo možnost interakcije z živalmi,

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.