Vizita za živali > Novice
23 ogledov

"Majhen žarek upanja za gorile"

Prehod Venere prek Sonca Reuters
V kalifornijskem živalskem vrtu se je pred dnevi rodila zahodna nižinska gorila.

"Punčka je!" S temi besedami so v živalskem vrtu San Diego Safari pred dnevi naznanili rojstvo gorile, podvrste zahodna nižinska gorila in veseli dogodek označili kot »majhen žarek upanja« za to podvrsto primatov, ki velja za kritično ogroženo.

"Malčica se je rodila ponoči, skrbniki matere Kokomo pa so jo našli naslednjo jutru v njenem objemu," je dejala predstavnica za odnose z mediji v kalifornijskem živalskem vrtu Peggy Sexton.

"Gorile ob rojstvu tehtajo od 1,5 do 2 kilogramov. So resnično drobne, zaradi česar jih matere ves čas nosijo blizu prsi. Pogosto boste videli le del njenega malega obraza, nogo ali roko," je pojasnila Sextonova in dodala, da je zdravstveno stanje obeh odlično.

Natančnega števila, koliko predstavnikov te podvrste živi v divjini, ni znano. Po podatkih nevladne organizacije Svetovni sklad za naravo pa se je populacija zahodnih nižinskih goril, ki sicer živijo v srednji Afriki, v zadnjih 20 do 25 letih zmanjšala za 60 odstotkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.