Vizita za živali > Novice
21 ogledov

Mariborčanka ščuvala psa, da je napadel drugega

Pes EPA
58-letnica je živalim po nepotrebnem povzročala trpljenje in čezmerno vznemirjanje.

Mariborski kriminalisti so v skladu z usmeritvami pristojnega tožilstva podali kazensko ovadbo zoper 58-letno Mariborčanko zaradi mučenja živali. Svojega psa je namreč ščuvala k napadu na slabotnejšega psa in mačko ter mirno spremljala, kako je njen pes pogrizel drugega psa, zaradi česar so morali slednjega usmrtiti.

58-letnica je po navedbah policistov živalim po nepotrebnem povzročala trpljenje in čezmerno vznemirjanje, ko je v začetku marca ščuvala svojega psa k napadu na drugega slabotnejšega psa in mačko. "Vsako od teh dejanj predstavlja ravnanje, storjeno naklepno, ki je psu povzročilo ponavljajoče trpljenje," so danes sporočili s Policijske uprave Maribor.

Ženska je psu naklepoma snela ovratnico s pripetim povodcem ter ga spustila do okoli štiri metre oddaljenega drugega psa, pri tem pa mirno opazovala, kako je njen pes drugemu z več zaporednimi ugrizi poškodoval vrat, grlo, čeljust, zatilje in senca lobanje.

To glede na razmerje moči in značilnosti pasme predstavlja surovo ravnanje s tem psom, zaradi česar je pes nesporno trpel bolečine zaradi hudih telesnih poškodb, strah ter čezmerno in nepotrebno vznemirjenje, ki ga je naklepoma povzročila prav ovadena.

Kot so še navedli na policiji, je ovadena dogajanje "mirno in neprizadeto spremljala z neposredne bližine" in tako na krut način povzročila pogin drugega psa, ki ga je morala veterinarka istega dne usmrtiti.

Po kazenskem zakoniku je za mučenje živali zagrožena denarna kazen ali zapor do enega leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.