Vizita za živali > Novice
168 ogledov

Medvedka napadla lovca

Fotografija je simbolična. Shutterstock
V gozdu na območju Bistrice v občini Črnomelj je po podatkih uprave za zaščito in reševanje medved dopoldne napadel lovca in ga poškodoval.

Medved je 50-letnega lovca, ki so ga reševalci oskrbeli in prepeljali v novomeško bolnišnico, ugriznil v podkolensko mišico desne noge in v prst leve roke, pa je poročal spletni portal Dolenjskanews. 

O napadu, do katerega je prišlo okoli 10. ure, so medtem obvestili tudi vodjo Skupine za hitro ukrepanje v primeru ogrožanja življenja ljudi in njihovega premoženja po velikih zvereh kočevske in dolenjske regije, so na svoji spletni strani navedli na Upravi RS za zaščito in reševanje.

Lovci jo poznajo

Medvedko, staro okoli pet let, lovci sicer poznajo in ni konfliktna, prav zato je ne bodo odstrelili, je za omenjeni portal povedal napadeni lovec.

Do napada na človeka je prišlo po tem, ko so lovci, ki so bili na pogonu druge divjadi, presenetili medvedko z dvema mladičema, starima okoli leto dni. Pri begu je medvedka naletela na omenjenega lovca in ga v obrambi svojih mladičev ugriznila v desno nogo in prst leve roke, so na portalu rekonstruirali potek dogodkov.

Komentarjev 1
  • maresem 17:05 06.november 2016.

    Edino pravilno, da ga je... še premalo.