Vizita za živali > Novice
27 ogledov

Midva s Timijem, 4. del

Katarina Kovačič Osebni arhiv
Končno je prišel dan najinega izpita po programu b-BH. Zadnjih 14 dni pred izpitom sva trenirala, kot bi se nama, oziroma predvsem meni, malo ''utrgalo''.

Gor in dol po poligonu, pa še doma malo po dvorišču, če bi lahko, bi moral še v spanju hoditi poleg. Izpit je bil v spomladanskem času, ki je zadnja leta postal precej nepredvidljiv, mislim seveda na vremensko napoved. Bolj se je približeval naš dan, slabša je bila napoved. In seveda je na dan izpita lilo kot iz škafa, poligon pa je postal blatna mlaka. Še celo za mojega ''blatnodorca'', ki najde vsako lužo in stoletno blato, je bilo preveč razmočeno. In padla je odločitev, da izpit opravljamo na igrišču najbližje osnovne šole. En hiter trening, potem pa akcija.

Mislim, da ni potrebe, da vam razlagam, kako zelo nervozna sem bila, dežja sploh nisem čutila. Na vrsto sva prišla kot drugi par. ''Timi, greva,'' sem mu dejala in stopila na igrišče. Sodnik mu je sicer grozno dišal, ampak po strogem pogledu se je odločil, da ga rajši ne prevoha. Rokovanje sem srečno zaključila, nato pa akcija. Postavila sva se na izhodišče in startala poleg. Moj zlati kuža je ponosno korakal ob meni, dokler se ni odločil, da malo poskoči po igrišču. En klic je bil dovolj, da se je vrnil, pošteno otresel in sva nadaljevala. Naprej je šlo vse po planu, lep sedi, čudovit odpoklic. Sodnik je zadovoljno pokimal, meni je pulz počasi pričel padati, Timi pa se je že resno spraševal, kje je sedaj obljubljena salama. Ampak narediti sva morala še odlaganje, in to v stoječi vodi.

''Prostor'', sem mu jasno zabičala on pa me je pogledal, kot da sem z lune. Strogo sem ga pogledala in se je le počasi ulegel. Čisto počasi. Sodnik je pomahal, jaz pa sem odšla 15 korakov stran. Vsake toliko sem na hitro pogledala čez ramo, če moj kosmatinec še leži. Leži, leži, šit, vstal je! Nič mu ni bilo jasno, pri miru je stal, voda je tekla od vsake njegove dlake v malih potočkih. Z roko sem mu na hitro nakazala, da naj rit prilepi nazaj na asfalt. Sledil je otožen pogled, potem pa se je le ulegel. In ležal do konca.

Na odjavi od izpita naju je sodnik pohvalil, vodnica Katarina Kovačič in pes Timi, uspešno opravila izpit, 94 točk. Izredno lepa vaja poslušnosti, kljub zelo slabemu vremenu. Uau, mislila sem, da narobe slišim. S Timijem sva odbrzela iz igrišča, v mislih mi je odzvanjalo, da je moj neukročenec uspešno opravil izpit poslušnosti in bil še pohvaljen, padla je obljubljena salama. Nato pa je prišel naš vodja tečaja in rekel: "Čestitke Katarina, sem rekel, da vama bo uspelo. Naslednji mesec pa na tekmo!''

Kam?! Pa ja ne misliš resno... 

Se nadaljuje…

Katarina Kovačič je diplomirana biotehnologinja, ki se družinsko ukvarja s pridelavo in predelavo zelišč v Zeliščnem vrtu Cvetka. Timi pa je zeliščni kuža, ki vneto preizkusi vse zeliščne pripravke.

Kolumne izražajo stališča avtorjev, in ne nujno tudi organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva Žurnal24.si.

Komentarjev 1
  • Avatar care
    care 10:34 29.avgust 2016.

    Pravijo ˝kaki gazda taki pes˝....v tem primeru luštn pes,luštna gospodična ;)