Vizita za živali > Novice
2167 ogledov

Mislili so, da ima raka ...

Bernardinec EPA
To so odkrili med operacijo.

Psička, za katero so veterinarji mislili, da ima raka, je v resnici pojedla štiri cele plišaste medvedke, a veterinarji so zmoto odkrili šele med operacijo, je poročal britanski The Telegraph.  

Osemletni bernardinki Maisy so naredili računalniško tomografijo, ker se ni počutila dobro. Ta je pokazala maso na vranici in nenavadno poln želodec, zaradi česar so domnevali, da psička ni pravilno prebavila hrane.  

Njena lastnica Jane Dickinson iz Dewsburyja v West Yorkshireju v Angliji se je bala najhujšega. Pri njeni starosti za to pasmo namreč ne bi bilo nenavadno, da bi zbolela za rakom. A je veterinar črni scenarij izključil med operacijo, v kateri so sprva želeli odstraniti vranico, saj je bil vzrok za slabo počutje želodec, poln mehkih igrač. 

Veterinar je vesel

"Lahko rečem, da to, kar smo našli, ni bilo nekaj, kar smo pričakovali. Vsi vemo, da nekateri psi uživajo v žvečenju stvari, ki jih ne bi smeli, a uspeti pogoltniti štiri cele plišaste medvedke je kar velik podvig. Vem, da je bila Jane (op. a. skrbnica) zaskrbljena zaradi Maisy, saj je precej stara za bernardinko, zato smo seveda veseli, da je bila operacija tako uspešna in da smo lahko družini vrnili srečnega in zdravega psa," je dejal veterinar.  

Fotografija je simbolična.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.