Vizita za živali > Novice
10 ogledov

Mladiča skotila kar pred obiskovalci

Gorila Youtube
Takoj po porodu je pojedla placento in začela crkljati svojega mladiča.

Obiskovalci živalskega vrta Bioparc v Valencii so lahko pred dnevi od blizu spremljali skotitev goriljega mladiča. 10-letna gorila Nalani, ki je v tretje največje špansko mesto pred dvema letoma prišla iz Hanovra, je pred množico obiskovalcev, namreč poskrbela za drugi gorilji naraščaj v tem parku.

"Porod je potekal na popolnoma naraven način. Vedenje matere in celotnega tropa je bilo povsem normalno. Zlasti vedenje matere je bilo zelo zgledno; tako kot v naravnem okolju je takoj po porodu pojedla placento in začela umivati ter pregledovati in crkljati svojega mladiča, s katerim je povezana s popkovino, dokler se ta ne posuši. To pa je no odvrnilo od delanja koles iz navdušenja pred radovednimi obiskovalci,< so sporočili iz valencijskega Bioparca. Rojstvo gorile in njene prve trenutke so posneli številni obiskovalci.

Gorile so ena izmed najbolj ogroženih živalskih vrst. Mednarodno združenje za ohranjanje narave (IUCN) jih je uvrstilo na seznamu kritično ogroženih vrst. Po poročanju španskih medijev se Bioparc Valencia zavzema za ohranjanje vrste s Programom razmnoževanja v ujetništvu (EEP), v sklopu katerega se je pred štirimi leti že rodila gorila Ebo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.