Vizita za živali > Novice
40 ogledov

Mladičke polil s katranom in jih prilepil na cesto

Kužki Reševalni pas/Twitter
Šlo naj bi za načrtovano dejanje z namenom mučenja živali.

Na severovzhodu Romunija – v mestu Iași – je neznanec štiri pasje mladičke polil s katranom in jih prilepil na asfaltirano cestišče. Koliko časa so nemočni psički ležali na cesti in bili izpostavljeni žgočemu soncu, ni znano. Je bilo pa njihovo stanje, ko so jih našli in prepeljali v veterinarski center, kritično.

Lokalne in mednarodne nevladne organizacije so ogorčene in zaskrbljene, saj je to le še eden v vrsti izmed nedavnih primerov mučenja in zanemarjenja živali v mestu ob moldavski meji. Predstavnik ene izmed nevladnih organizacije je izpostavil, da je šlo v zadnjem primeru za načrtovano dejanje z namenom mučenja psičkov. Zdravstveno stanje kužkov, ki so še vedno na opazovanju, se je med tem stabiliziralo. Na opazovanju bodo ostali, dokler si ne opomorejo in bodo pripravljeni na posvojitev. 

Podobni primeri tudi drugod

O primerih polivanja psov s katranom so pred časom poročali tudi iz Čila in Španije. V Cartageni v bližini Murcije sta prostovoljca iz pasjega zavetišča lani poleti našla tri mladičke v luži katrana. Mladi kužki niso mogli odpirati ust in kljub takojšnjemu temeljitemu umivanju z oljem in detergenti veterinarji z njihovega telesa niso uspeli izprati vsega katrana. Eden izmed treh kužkov je naposled zaradi zastrupitve z nafto poginil.

 

Komentarjev 9
  • Bojker 13:47 18.oktober 2016.

    Vse te sadiste, norce, manijake ... bi posadil v bazen z vročim katranom in organiziral tekmo, kdo bo dlje zdržal v bazenu. Tistega, ki bi zdržal najdlje bi pomilostil.

  • maresem 19:19 08.avgust 2016.

    Za take je samo svinec in to po odmerkih.

  • maresem 19:19 08.avgust 2016.

    Si pa strokoven...... debil. Nimaš o čem drugem ob taki kruti novici?