Vizita za živali > Novice
27 ogledov

Mučili in ubili le zato, da so se lahko slikali z njim

Morski pes Youtube
Živalski portal The Dodo znova poroča o neumnem ravnanju ljudi, ki bi za svoje selfije naredili vse.

Že februarja je svet pretresla novice, ko so turisti v Argentini na obalo izvlekli dva delfina. Eden je bil majhen mladiček, ki so si ga turisti grobo podajali med seboj in se na žgočem soncu fotografirali z njim.

Mali delfinček ogrožene vrste Pontoporia blainvillei  je zaradi selfijel umrl. Kasneje je sicer eden od turistov dejal, da je bil delfin že v vodi mrtev, a se je na enem od posnetkov, ki so jih turisti dali na Facebook in že umaknili vidi, da je bil na začetku še živ.

Selfiji na plaži 

Po tistem se kar vrstijo primeri, ko turisti s selfiji spravljajo v nevarnost sebe ali živali, na kar strokovnjaki vse pogosteje opozarjajo. Zdaj je zaokrožil žalosten posnetek, kako so nekateri turisti in delavci v hotelu v Dominikanski Republiki na obalo zvlekli sinjega morskega psa in ga s svojimi slikicami silili v smrt.

 

V Hotelu Hard Rock & Casino in Punta Cana so se že odzvali in potrdili, da so nekateri ljudje na posnetku delavci v hotelu. V tem predelu lovljenje rib sploh ni dovoljeno, še bolj žalostno pa je, da so morskega psa ubili le zato, da bi se z njim fotografirali. Vodstvo hotela je za portal The Dodo že potrdilo, da bodo proti delavcem s posnetka ustrezno uktrepali, saj njihovo obnašanje ni v skladu s težnjo hotela po naravovarstvu.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.