Vizita za živali > Novice
41 ogledov

Naj kri daruje tudi vaš kuža

Pes Profimedias
Ste razmišljali, da bi z vašim kužkom naredili plemenito dejanje? Zakaj ne bi oba darovala krvi in se priključila bazi krvodajalcev?

V Sloveniji je krvodajalstvo tako za ljudi kot za pse prostvoljno. V povprečju potrebujemo okoli 300 do 350 krvodajalcev na dan. Priključite se eni od krvodajalskih akcij, ki so objavljene na strani: ztm.si/krvodajalstvo/  ali obiščite vaš najbližji center, kjer vas bodo preverili in vam odvzeli kri.

Tudi kuža je lahko krvodajalec

Vaša osebna akcija pa bo še bolj zanimiva, če jo bosta opravila skupaj z vašim psom, saj imamo od leta 2009 tudi register psov krvodajalcev, ki ga vodi Aleksandra Karner.

V bazo krvodajalcev ga lahko vpišete, če je težji od 18 kilogramov, je redno cepljen, star med enim in osmim letom, mora biti zdrav, najraje pa imajo sterilizirane in kastrirane pse.

Najpogosteje potrebujejo težje krvodajalce, ki imajo tudi nad 40 kilogramov. Pri tem pazijo, da enemu psu ne odvzamejo krvi več kot štirikrat na leto, glede na njegovo velikost pa je tudi količina zelo različna. Kri sicer najpogosteje odvzamejo iz tačke ali vratne žile.

Če želite psa vpisati v bazo krvodajalcev, pošljite na naslov krvodajalci@gmail.com svoje ime in priimek, naslov, telefonsko številko, ime psa, pasmo, težo in datum rojstva. Napišite tudi, da je pes redno cepljen, ali je steriliziran oziroma kastruran in ali je že daroval kri.

Če pa se znajdete na nasprotni strani in vaš ljubljenček potrebuje kri, pokličite na telefonsko številko 041 875 234.

Komentarjev 1
  • mitjap 15:01 21.januar 2016.

    Objavljate telefonsko številko in email naslov vendar niti besede o tem kdo vodi to krvodajalsko. Zgleda kot da je vse na črno, brez imena kontaktne osebe in organizacije :)