Vizita za živali > Novice
27 ogledov

Najbolj neučakane že na poti k mlakam

Reševanje dvoživk Društvo Žverca
Konec februarja je, temperature so vse višje in prve neučakane žabice so že na poti proti mlakam. V Društvu Žverca predvidevajo, da se bo večja selitev začela v tednu ali dveh in s tem obveščajo prostovoljce, da se akcija prenašanja žabic v Hrašah preko prometne ceste, začenja.

Ponovno je zadišalo po pomladi in v Hrašah so že opazili prve povožene dvoživke, ki so se že odpravile proti mlaki. Zaradi malo nižjih nočnih temperatur, ki jih napovedujejo v naslednjih dneh pričakujejo, da dvoživk še ne bo veliko, zato bodo zaščitne mreže verjetno postavljali konec tedna. "Kljub temu bi bilo fino, da se v prihodnjih večerih vsaj nekaj prostovoljcev sprehodi čez Hraše ko se zvečeri in pomaga tistim najbolj neučakanim čez cesto," pravijo v društvu Žverca. 


Zbiranje v Hrašah se začne okrog 18. ure (ko se zvečeri), s seboj prinesite svetilko, odsevni jopič in vedro. Po akciji sporočite število prenesenih dvoživk na zabe@zverca.si

"Ker nikoli ne vemo, koliko nas bo, se nam je zdaj dogajalo, da je na posamezne dni preveč ljudi, potem pa več dni nikogar. Da bi se temu izognili, smo tudi leto ustvarili Doodle dogodek Pomagajmo žabicam, kjer se lahko prijavite: vpišete svoje ime in odkljukate dni, ko se nameravate udeležiti akcije. http://doodle.com/poll/i6697g9gpcakrac9," sporočajo iz društva. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.