Vizita za živali > Novice
99 ogledov

Najbolj žalosten severni medved končno zamenjal dom

Polarni medved Pizza Profimedias
Polarnega medveda, ki so ga aktivisti za pravice živali označili za najbolj žalostnega na svetu, so preselili iz trgovskega centra v mestu Guangzhodu na jugu Kitajske.

Žival naj bi tam trpela v nevzdržnih razmerah, sedaj pa naj bi se vračala v ustanovo v Tianjinu na severu Kitajske, kjer se je v ujetništvu tudi skotila. 

Trgovsko središče je konec tedna pripravilo poslovilno zabavo za medveda, poimenovanega Pizza. Doslej je poleg še 500 živalskih vrst živel v tamkajšnjem Oceanskem svetu, s katerim so trgovci skušali privabiti kupce. V trgovskem centru so sicer zatrdili, da so medveda preseli začasno, dokler objekta, kjer je živel, ne prenovijo, povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Stresal z glavo

Kampanjo za preselitev Pizze je začelo združenje Humane Society International s sedežem v ZDA, ki je žival tudi označilo za najbolj žalostnega polarnega medveda na svetu. Med drugim je objavilo video posnetke, na katerih je medveda videti, kako hitro koraka po svoji 40 kvadratnih metrov veliki, s steklom obdani ogradi in stresa z glavo, medtem ko ga množica fotografija. Ti posnetki so po navedbah združenja pokazali, da je žival v slabem fizičnem in psihičnem stanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.