Vizita za živali > Novice
834 ogledov

Nam ponoči res lezejo v usta?

Pajek Profimedias
Najbrž smo že vsi slišali za podatek, da v spanju v povprečju pojemo osem pajkov na leto. Pa je to res?

Na srečo gre le za izmišljotino.

Človek za pajke ni zanimiv, zanj smo le ogromna gmota, ki diha in ima srčni utrip, s čimer povzroča za pajka moteče vibracije. “Večina plenilcev ne napada večjega plena, saj bi bili v boju poraženi. Pajkov preprosto ne zanimamo,” je za BBC pojasnil vodja oddelka za nevretenčarje v londonskem živalskem vrtu Dave Clarks.

Dodaja pa, da gre za nočne plenilce, ki pa nas lahko ugriznejo. Če bomo spali nekje na odprtem v naravi, se bomo morda zbudili s kakšnim ugrizom pajka na obrazu, nogi, roki …

Lahko gre v uho

Tudi fizično bi pajka zelo težko požrli. Spati bi morali z odprtimi usti, pajek bi moral splezati v usta in mi bi ga morali med spanjem celo pogoltniti.

Poleg tega lahko razmislimo, kolikokrat smo v življenju videli spati prijatelje, partnerja, svoje otroke in domače. Najbrž pa nismo nikoli videli pajka, ki bi se sprehajal poleg ust. 

Se pa lahko zgodi, da se pajek znajde v ušesu. Leta 2012 je neka Kitajka obiskala zdravnika, ker jo je en teden srbelo v ušesu. Zdravnik je ugotovil, da se je v ušesu nahajal pajek. Podoben pripetljaj je doživela tudi pevka Katie Melua.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.