Vizita za živali > Novice
46 ogledov

Naredili 150 metrov dolgo kopijo Noetove barke

Noetova barka EPA
Verska skupnost z imenom Odgovori v genezi verjame, da je Bog svet ustvaril pred 6000 leti, ko so živeli skupaj z ljudmi tudi dinozavri.

V ameriški zvezni državi Kentucky bodo v četrtek za javnost odprli 150 metrov dolgo kopijo Noetove barke, izdelano po merah iz Svetega pisma. Verska skupnost, ki je leseno ladjo postavila, da bi ljudje videli, da je svetopisemska zgodba resnična, v prvem letu pričakuje najmanj dva milijona obiskovalcev.

Sveto pismo pripoveduje zgodbo o preroku Noetu, ki je od Boga dobil naročilo, naj zgradi veliko barko in vanjo spravi svojo družino ter po par vseh obstoječih živali, da se rešijo pred velikim potopom.

Barka v Williamstownu v Kentuckyju ima v notranjosti muzej s figurami Noetove družine ter kletkami s figurami živali. Med temi so tudi dinozavri.

Verska skupnost z imenom Odgovori v genezi verjame, da je Bog svet ustvaril pred 6000 leti, ko so živeli skupaj z ljudmi tudi dinozavri.

Znanost sicer pravi, da so dinozavri izumrli že pred 65 milijoni let, torej daleč pred pojavom človeka. Vodja skupnosti Ken Ham se z znanostjo ne obremenjuje in pravi, da je njihova barka eden največjih krščanskih projektov v zgodovini.

Za projekt so dobili tudi nekaj davčnih olajšav. Nasprotniki trdijo, da to ni prav, saj od zaposlenih zahtevajo, da podpišejo izjavo, v kateri prisežejo, da so pravi kristjani.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.