Vizita za živali > Novice
1098 ogledov

Našli so ga brez mame, starega le en dan

Papir DZZŽ Ljubljana
"Njegovo življenje se ni začelo nič kaj rožnato, najden je bil namreč brez mame, star komaj en dan," za mucka Flasha pravijo v Zavetišču Horjul, kjer so ga nato oskrbeli.

Pomagali so mu zrasti v postavnega mladeniča, kmalu zatem pa je odtačkal v nov dom. Flash je pred kratkim dopolnil štiri mesece, norčije pa bo s svojimi dvonožci uganjal še lepo število let. "Tudi vi lahko pomagate pisati srečne zgodbe, kot je Flasheva," dodajajo v zavetišču. 

Kako? Društvo za zaščito živali Ljubljana bo svetovni dan živali tudi letos obeležilo z akcijo zbiranja starega papirja. V soboto, 6. oktobra, vas vabijo pred Center Interspar Vič v Ljubljani. Poleg papirja bodo prostovoljci veseli tudi opreme in hrane za živali.

Flash | Avtor: DZZŽ Ljubljana DZZŽ Ljubljana

Pomagajte Flashevim prijateljem

Plakate in vabila tokratne akcije, že 22. po vrsti, krasi mucek Flash, z zbiranjem papirja pa lahko pomagate Flashevim prijateljem, ostalim varovancem Zavetišča Horjul, saj bo del zbranih sredstev, opreme in hrane namenjen prav njim.

Med prejemniki zbranih sredstev in donacij je tudi Zavod SVSP, skupina veterinarjev, ki v svojem prostem času opravlja sterilizacije in kastracije nikogaršnjih živali v državah bivše Jugoslavije ter drugod. Njihovo delo, ki vključuje tudi osveščanje lokalnega prebivalstva, predstavlja dolgoročno učinkovit način reševanja tamkajšnje problematike nikogaršnjih živali.

Osveščanje je tudi ključna dejavnost Društva za zaščito živali Ljubljana. To z akcijo zbiranja starega papirja že 11 let opozarja na našo skupno odgovornost za živali in zbira sredstva za financiranje svojega dela, ki zajema izobraževanja, delavnice, osveščevalne kampanje, sodelovanje z zavetišči in drugimi organizacijami, svetovanje skrbnikom živali ter še marsikaj.

Prostovoljci Društva za zaščito živali Ljubljana vas na parkirišču pred Centrom Interspar Vič pričakujejo v soboto, 6. 10., med 8. in 18. uro. Veseli bodo vaših vprašanj o živalih in obiska njihove dobrodelne stojnice. Vsi, ki boste prinesli papir ali druge potrebščine za živali, boste lahko sodelovali v nagradni igri, ki so jo omogočili različni donatorji. Prostor za akcijo bo odstopil Center Vič, za odvoz in odkup zbranega papirja pa bo poskrbelo podjetje Gorenje Surovina.

Kaj zbirajo prostovoljci?

Poleg starega papirja lahko na akcijo prinesete tudi čiste oziroma oprane odeje, rjuhe in brisače; igrače, posodice, povodce, ovratnice, oprsnice, mleko za mačje in pasje mladiče, hrano za pse in mačke, sredstva za zatiranje bolh in klopov, sredstva za zatiranje notranjih zajedavcev, razkužila, rokavice za enkratno uporabo, plenične podloge, sanitetni material in zdravila.

Društvo za zaščito živali Ljubljana, se že od leta 1999 zavzema za dostojno življenje vseh živali. Člani se osredotočajo predvsem na izobraževanje in osveščanje javnosti, saj verjamejo, da bo le to prineslo dolgoročno izboljšanje življenj živali. Izvajajo izobraževanja za otroke, mladino in odrasle, organizirajo akcije, na dogodkih informirajo ter zbirajo sredstva. Leta 2016 so ustanovili tudi pasjo šolo ZA PSA. Več informacij o društvu najdete na spletnem mestu www.dzzz.si.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.