Vizita za živali > Novice
8 ogledov

Nekatere mačke so prejemale tudi plačo

Maček Larry EPA
Sloviti maček Larry se ne bo selil.

Britanski premier David Cameron bo ta teden z družino zapustil uradno rezidenco predsednika vlade na Downing Street 10 v Londonu, ker se bo tja preselila nova premierka Theresa May, a so potrdili, da bo tam ostal maček Larry.

Larry prebiva v rezidenci od leta 2011. Za uničevanje miši je zadolžen, odkar so ga tja prinesli, ko so pred vrati rezidence videli podgano.

Iz kabineta premierja so danes sporočili, da osemletna rjavo-bela mačka ostaja, saj je "last javnega uslužbenca in ne Camerona", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Maček Larry | Avtor: EPA EPA

Larry sicer ni najbolj delaven maček, saj, kot so sporočili z Downing Streeta, mu državljani dnevno pošiljajo darila in priboljške, medtem ko večino časa "preverja ustreznost starinskega pohištva za dremanje".

Na Downing Street 10 imajo mačke za preganjanje miši od 20. let prejšnjega stoletja. Nekatere so celo dobile naziv "glavni lovilec miši v kabinetu premierja" in dobivale plačo.

Legendaren je bil maček Humphrey, pritepenec, ki se je naselil v času premierke Margaret Thatcher in tam ostal tudi v času Johna Majorja, dokler ga ni leta 1997 "upokojil" premier Tony Blair med ugibanji, da je bila njegova soproga Cherie tista, ki se ga je hotela znebiti.

Prejemal je plačo sto funtov (okoli 120 evrov) na leto iz proračunskih sredstev za kabinet premierja. Tudi za oskrbo Larryja plačujejo davkoplačevalci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.