Vizita za živali > Novice
226 ogledov

Nesrečna smrt žirafe v ZOO

Žirafe v Živalskem vrtu Ljubljana
1/6
nov
V Živalskem vrtu Ljubljana žalujejo za najstarejšim žirafcem z imenom Reinhold, ki je poginil med nesrečnim dogodkom v noči s petka na soboto.

Žirafo so mrtvo v soboto zjutraj v poplavljenem žirafnjaku našli oskrbniki živali. "Žival so v skladu s strokovno prakso takoj odpeljali na patomorfološko raztelesbo, ki so jo opravili strokovnjaki Veterinarske fakultete ob prisotnosti vodje veterinarske službe ZOO Ljubljana," so pojasnili pri ljubljanskem ZOO. "Na žirafi so bile ugotovljene poškodbe na glavi in izvin zadnje desne noge."

Kaj natančno se je ponoči dogajalo v žirafnjaku, v ZOO ne znajo povsem pojasniti, a, kot pravijo, je glee na najdene sledi ponoči začela iztekati voda pri napajalniku v boksu, kjer je bil nastanjen najstarejši samec Reinhold.

"Voda je začela poplavljati tla v žirafnjaku," pojasnjujejo pri ZOO Ljubljana. "Žirafe so že po naravi zelo plašne in občutljive na vse nenavadne dogodke, na katere reagirajo s paničnim odzivom."

Na mokrih tleh mu je spodrsnilo

Reinholdu je na mokrih in zato spolzkih tleh najverjetneje spodrsnilo, pri čemer si je poškodoval zadnjo desno nogo in najverjetneje močno udaril z glavo v leseno steno boksa, kar je bilo zanj usodno. 

Zaposleni so takoj preverili zdravstveno stanje ostalih treh žiraf, Gala, Rastka in Cvetka.

"Izkazalo se je, da so v dobrem zdravstvenem stanju," so pojasnili pri ZOO Ljubljan. "Dan so preživeli v zunanjem delu ograde, medtem pa so delavci popravili vodovodno napeljavo v žirafnjaku. Zvečer so se žirafe brez težav vrnile na počitek v notranji prostor."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • abfall 15:18 25.april 2016.

    Upam da oskrbnika doleti kazen, ker ni postavil table z napisom: "Pozor! Spolzka tla."

  • RallyPoint 14:48 25.april 2016.

    Gledal je big brotherja in je storil samomor...Če bo šlo tako dalje, ne bo edini!!! Pa vi ste eni sami morilci s temi resničnostnimi parodijami na realno življenje...Morilci :)