Vizita za živali > Novice
848 ogledov

Njihova življenjska doba tudi 60 let

Modročele amazonke Miha Purgar
Spadajo med najbolj govorno sposobne papige,

"Modročele amazonke so zelo priljubljene med lastniki hišnih ljubljenčkov zaradi njihove šarmantnosti in značaja," opisuje gojitelj srednjih in velikih papig Miha Purgar. To vrsto papige uvrščamo med prve tri najbolj govorne sposobne papige.

Ponudimo jim veliko sadja

V divjini živijo v tropskih deževnih gozdovih, regijah južne in osrednje Amerike, Brazilije in Argentine. "Kot vse papige tudi amazonke potrebujejo raznolike prehrano," pravi. Poleg semenske hrane za velike papige, jim moramo ponuditi tudi veliko sadja in zelenjave, kot so: borovnice, jabolka, grah, korenje, koruza, bučke, banane …" našteva.

"Ko se odločate za nakup te vrste papige, se morate zavedati, da boste dobili novega družinskega člana, ki vas bo vdano spremljal vse življenje," opozarja Purgar. Njihova življenjska doba znaša od 50 do 60 let.

Amazonke veljajo za bolj tihe in mirne ptice, ki zelo rade govorijo, so družabne in radovedne. Odrasala modročela amazonka ima okoli 400 gramov, velika pa je okoli 37 centimetrov.

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.