Vizita za živali > Novice
44 ogledov

Nore mravlje napadle Texas.

Nore mravlje Profimedias
Izklapljajo računalnike, televizorje in so nasploh zelo iznajdljive..

Teksas so preplavile nore rdeče mravlje, ki divjajo vsepovprek. Gre za posebno vrsto mravelj, ki je prišla iz Južne Amerike.

So zelo odporne in jih navadni strupi, ki so naprodaj v trgovini, ne uničijo. Z njimi se zato spopadajo profesionalni iztrebljevalci, ki pa tniso povsem uspešni. Mravlje so nadvse prebrisane, saj svoje lastne mrtve tovariše uporabljajo za prehode preko strupa, na pohod pa ne gredo v ravnih vrstah, temveč divjajo vsepovprek. 

Doslej so najbolj obetavne rezultate pokazale posebne vrste muh, prav tako iz Južne Amerike, ki odlagajo svoja jajčeca na nore mravlje in ličinke potem te mravlje požrejo od znotraj navzven.

Sicer se gibljejo  počasi, le okrog dvesto metrov daleč na leto, v velikih in zelo gostih kolonijah, kjer jih je na milijone.

Nekateri Teksašani proti njim uporabljajo tudi strelno orožje, ki v tem primeru ni preveč učinkovito. Nore mravlje se predvsem rade zbirajo okrog električne opreme in vtičnic, zato sprožajo kratke stike in ugašujejo televizorje, telefone in druge naprave. Na spodnjem posnetku je razviden njihov napad na avtomobil.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.