Vizita za živali > Novice
122 ogledov

Odkrili še 163 novih vrst

WWF - nove vrste Žurnal24 main
Znanstveniki so na območju Kambodže, Laosa, Mjanmara, Tajske in Vietnama v letu 2015 odkrili kar 163 novih vrst živali in rastlin, so sporočili iz Svetovne organizacije za varstvo narave (WWF). Med novimi vrstami je 125 rastlin, 14 plazilcev, 11 rib, devet dvoživk in trije sesalci, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Med najdbami je tudi nekaj živali zanimivega videza. Med drugim so odkrili kačo, ki spominja na Ziggyja Stardusta, alter ego Davida Bowieja, in pupka, ki spominja na Klingona iz serije Zvezdne steze.

Pri raziskovanju in odkrivanju novih vrst je sodelovalo več sto znanstvenikov. Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z ohranitvijo vrst, je širše območje reke Mekong zanimivo zaradi svoje raznolikosti in vsako leto tam odkrijejo več novih vrst živali in rastlin.

WWF - nove vrste | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Ti znanstveniki, nevidni junaki ohranjanja vrst, vedo, da bijejo bitko s časom, če želijo na novo odkrite vrste pravočasno zaščititi," je povedal Jimmy Borah iz WWF.

Odkar je WWF leta 1997 začel raziskovati območja Mekonga, so tem odkrili že več kot 2.400 novih vrst rastlin, ptic, sesalcev, plazilcev, rib in dvoživk.

WWF - nove vrste | Avtor: Profimedias Profimedias

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.