Vizita za živali > Novice
12 ogledov

Odkritje poimenovali po rockovski skupini

Škamp Pink Floyd Youtube
Nova vrsta škampa dobila ime po glasbeni skupini...

Zoologi so odkrili novo vrsto škampa, ki ima svetlo rožnate klešče, s katerimi povzroča glasne zvoke, ime pa so mu dali po legendarni britanski rockovski skupini Pink Floyd. Škampa so znanstveniki iz Brazilije, ZDA in Velike Britanije našli na obali Paname, eden od zoologov pa ga je poimenoval tako, ker je velik oboževalec te glasbene skupine.

Zoolog Sammy de Grave, dolgoletni oboževalec skupine Pink Floyd, je ob odkritju dejal, da je bila to "izjemna priložnost, da se pokloni svoji najljubši skupini".

Synalpheus pinkfloydi, kakor so poimenovali škampa, tako kot "vsi dobri rockovski bandi ustvarja velike količine sonične energije", je na blogu zapisal naravoslovni muzej univerze v Oxfordu.

Z zvokom ubije ribo

Škamp lahko z ustvarjanjem zvoka ohromi oziroma celo ubije manjšo ribo. Zvok klešč ustvari do 210 decibelov, kar je glasneje kot strel pištole.

"Pogosto si predvajam Pink Floyde, medtem ko delam. Zdaj pa sta skupina in moje delo združena v znanstveni literaturi," je še pripomnil de Grave.

To pa ni prvi primer živalske vrste, ki so ga znanstveniki poimenovali po legendah rock'n'rolla. Vrsta raka je poimenovana po pevcu skupine Rolling Stones Micku Jaggerju, in sicer nosi ime Elephtantis jaggerai.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.