Vizita za živali > Novice
16440 ogledov

S sodno odredbo vdrli v hišo in zasegli 77 psov

Čivave
1/3
Animal Angels
Inšpektorji so v kraju Visejec pri Žužemberku odvzeli 77 psov. Živeli so v izredno slabih razmerah, vsi psi so močno okuženi z notranjimi zajedavci, pri nekaterih celo garje ...

Minuli teden, 14. decembra, so inšpektorji novomeškega območnega urada Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) v kraju Visejec pri Žužemberku odvzeli 77 psov.

Imetnica je po navedbah uprave gojila veliko število psov, reje pa ni imela registrirane: "Inšpektor ji je z odločbo odredil omejitev reje na največ pet psov in oddajo ostalih. Ker ni upoštevala odrejenega in ni dopuščala izvedbe inšpekcijskega nadzora, je bila izvedena izvršba pravnomočne odločbe."

Psi nimajo rodovnikov, spominjajo pa na čivave. 

Krava V Sloveniji Vizita za živali Zaradi grozljivih razmer so morali tri živali usmrtiti kar v hlevu

Z odredbo sodnika vstop v hišo, kjer so vladale slabe življenjske razmere

Imetnica je imela večino psov nameščenih v stanovanjski hiši, zato so pridobili odredbo sodnika za vstop v hišo in asistenco policije. Ker ni dovolila vstopa v hišo, je bila potrebna tudi pomoč gasilcev. V hiši so bile izredno slabe življenjske razmere, zato je bil o primeru obveščen tudi center za socialno delo.

"Prva poročila o zdravstvenem stanju psov navajajo, da so vsi močno okuženi z notranjimi zajedavci, pri treh pa so bile zaznane tudi garje. Vse živali so slabo socializirane," opisujejo.

Pse so odvzeli in namestili v tri zavetišča. Samo eno zavetišče tako velikega števila psov ne bi moglo sprejeti. 

Zanimanje za posvojitev že zdaj izjemno veliko

Kot poročajo članice društva Animal Angels, ki aktivno sodelujejo pri reševanju psov, je zanimanje za posvojitev že zdaj izjemno veliko. Imen zavetišč, kjer so psi nameščeni, ne objavljamo, saj imajo zaposleni preveč dela s tako velikim številom psov in z ogromnim povpraševanjem ljudi. 

Članice društva so zelo pohvalile delo novomeških inšpektorjev in sodelovanja z zavetiščem. “Le s skupnimi močmi nam lahko uspe ustvariti boljši jutri,” pravijo. Dodajajo, da gre za največji zaseg psov v Sloveniji.

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • penelopa 08:12 21.december 2017.

    @križar Očitno nimajš pojma, kakšna je razlika med reševanjem zapuščenih psov in štepanjem.

  • Vesna Dolšak 21:15 20.december 2017.

    Prekleta baba zmešana. Bi morali zdaj njo dat za rešetke.

  • Vodokotlic 13:47 20.december 2017.

    Kako me to pogreje. A bo šla v zapor?