Vizita za živali > Novice
2044 ogledov

Okruten napad na mačko, ki je v smrtni nevarnosti

Britanska policija EPA
Življenje desetletne tigraste mačke Georgie visi na nitki, potem ko so jo v angleškem mestu Exter v Veliki Britaniji napadli s kislino. Pred dnevi se je simpatična muca vrnila domov brez dlake in hudimi opeklinami.

"Izgledala je mrtva," je po poročanju spletnega portala The Indepentent dejala njena skrbnica Lyn Prewer

"Na glavi, hrbtu in nogah ni imela dlake, iz ust ji je prihajala pena. Kako ji je uspelo priti domov, ne bom nikoli vedela. Utrpela je grozne opekline, veterinar je rekel, da bo verjetno izgubila konice svojih ušes in vid. Prav tako je imela opekline po ustih in jeziku ter ulceracije po grlu," je bila povsem pretresena skrbnica, ki je mačko, ko je je videla, takoj ovila v brisačo, jo obrisala in odnesla naravnost k veterinarju. "To je bila najhujša izkušnja v mojem življenju," se spominja grozljivega dne. Veterinar je ob tem dejal, da obstaja možnost, da je kislina mački poškodovala tudi notranje organe, kar bodo preverili v nadaljnjih preiskavah.  

Gerogie je po besedah skrbnice zelo prijazna in zvedava mačka ter se je večkrat vračala domov v mraku, zato se ji ni zdelo nenavadno, da je bila z doma dlje časa."Georgie ljubi pozornost, ko gre ven, gre pogosto k sosedom. Rada ima ljudi," je dejala.  

Kdo je storilec okrutnega dejanja, zaradi katerega se Georgie sedaj bori za življenje, še ni znano. Lokalne oblasti primer preučujejo. Simpatična muca pa bo, če preživi, imela trajne poškodbe.  

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.