Vizita za živali > Novice
2003 ogledov

Opozorila za pasje skrbnike

pes sneg narava pokrajina Žurnal24 main
Zaradi izjemno nizkih temperatur in močne burje na zahodu države, namenite dodatno pozornost vašim pasjim prijateljem.

Pse, ki so z vami v stanovanju ali hiši, pripravite na veliko temperaturno razliko ob sprehodu. V stanovanju jih imejte na hodniku oziroma v hladnejšem prostoru, ob odhodu ven, jim nadenite plašček.

Če je psu zunaj mraz, naj bodo sprehodii aktivni in krajši, pes naj zunaj na mrazu ne miruje. Ob tem ne pozabite, da potrebuje pes tudi v tem mrzlem vremenu sprehode, dovolj gibanja in miselno stimulacijo. Omislite si lahko tudi miselne igre v notranjosti.

Psom, ki so spuščeni na dvorišču ali zaprti v pesjaku, redno menjajte vodo, saj si z ledom ne bodo mogli pomagati. V izolirani pasji uti naj imajo toplo in mehko ležišče. Psom kljub mrzlemu vremenu namenite dovolj vaše pozornosti in gibanja, privoščite jim tudi bolj kalorično in večje količine hrane.

Opazujte njihovo obnašanje

Bodite dodatno pozorni na zdravje vaših psov. Če je njihova telesna temperature nižja ali višja od običajne, če pogosto kihajo, imajo izcedek iz nosu, oči, slabši apetit, se drugače vedejo, opravljajo pogosto potrebo, jih odpeljite k veterinarju.

Če se boste s psom sprehajali po snegu, pazite, da njihova koža ne bo predolgo v stiku s snegom. Če se psu v dlako zagozdijo kepe snega, jih doma odstranite pod tušem.

Ko se pes na sprehodu zmoči, ali celo pobegne v reko, ga nemudoma dobro osušite. Bodite pozorni predvsem na tačke in ušesa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.