Vizita za živali > Novice
99 ogledov

Ovca v predoru na ljubljanski obvoznici

Ovca v tunelu MG
Kot je razvidno na posnetku, je žival prišla iz predora. V Družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars) zaenkrat še ne vedo, kako je ovca zašla na cesto.

Bralec M. G., ki se je včeraj okoli 16. ure peljal na Dolenjsko, je na ljubljanski vzhodni obvoznici, pred predorom Golovec naletel že na običajni popoldanski zastoj, zaradi česar na Darsu predor občasno zapirajo.

Tudi tokrat je bilo tako, a je vozniku tokratno čakanje popestrila ovca, ki se je nenadoma pojavila pred avtomobilom. Kot je razvidno na posnetku, je žival prišla iz predora, ni pa znano, kako je prišla na avtocesto. Na Družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars) so nam pojasnili, da bo več informacij znanih v ponedeljek.

Prestrašena ovca se je sprehodila med stoječimi avtomobili, zavila s ceste in jo tako na srečo odnesla brez posledic.

Pokličite 112, tudi ko žival pobegne!

Tokratni primer, ki ga je zabeležil M. G., se je kot kažejo dozdajšnje informacije zaključil srečno, a na slovenskih cestah svojo življenjsko pot vsako leto konča nekaj tisoč živali - največkrat gre za divje živali. Vsako leto je registriranih od 4.900 in 6.800 smrti prostoživečih parkljarjev.

 "Če povozite žival in gre za prometno nesrečo, boste seveda ustavili in poklicali 112. Če žival zbeži, je priporočljivo, da ravno tako pokličete 112, saj so tam zbrani vsi podatki o upravljavcih lovišč. Na centru torej obvestijo upravljalca lovišča, ki gre pogledat, če lahko najdejo žival in če je treba, odpravijo tisti odrešilni strel ali odnesejo žival, da ne leži ob cesti. Seveda je kar nekaj takih nezgod, ko ljudje odpeljejo. Mi vidimo, da je ostala kri na cesti, saj nekateri pač ne želijo prijaviti, ker vedo, da so sami povzročili nesrečo ali pa so bili pod vplivom alkohola in se bojijo policije,"  je nedavno pojasnil predsednik Lovske zveze Slovenija Lado Bradač.


vanda.levstik@zurnal24.si 

 

Komentarjev 3
  • kartako 11:08 21.maj 2017.

    Imela je smc nalepko....

  • KOJAK 18:50 20.maj 2017.

    HA Ha vzel si mi iz ust :)

  • watcher 17:07 20.maj 2017.

    Očitno se je izgubila na poti na kongres v Mariboru :)