Vizita za živali > Novice
46 ogledov

Pacientu z rakom na obisk v bolnišnico pripeljali konja

Konj Profimedias
80-letnega Franka Keata, ki je vse življenje delal kot rejec konj – v svoji karieri jih je vzredil več kot tisoč – so v bolnišnici Bodmin v britanskem Cornwallu, kjer se zdravi zaradi raka, presenetili z nenavadnim obiskom.

Zdravniki so presodili, da je Keatovo zdravstveno stanje preslabo, da bi lahko sam še zadnjič obiskal hlev, kjer ima konje, zato so njegovi družini dovolili, da so se seboj na obisk pripeljali pet letnega žrebca Early Morn, ki ga Keat vzreja že od leta 2012.

Konj  | Avtor: Profimedias Profimedias
"Odkrito vam povem, da je to eden od tistih dni v službi, ki si jih bom najbolj zapomnila," je dejala medicinska sestra Samantha Russel. "Vse prisotne so preplavila čustva in mislim, da na vse oddelku ni bilo očesa, ki se ni orosilo."

"Ker je Frank preslaboten, da bi obiskal hlev, smo se sestre spomnile enkratne ideje in uredile, da so konja pripeljali v bolnišnico ne da bi on o tem kaj vedel," je še povedala Russlova.

Posteljo, na kateri leži Frank, so zapeljali na teraso, kjer je lahko pozdravil konja. "Bil je brez besed," so povedali v bolnišnici.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.