Vizita za živali > Novice
214 ogledov

Papiga izdala nezvestega moža

Sivi žako Profimedias
Papiga je potrdila ženine domneve, da jo mož vara, ko je nepričakovano začela ponavljati sladke besede, ki jih je nezvesti mož govoril služkinji, s katero je imel ljubezensko afero.

Si predstavljate, da bi zaradi papige pristali v zaporu? To se je skoraj zgodilo moškemu iz Kuvajta. Njegova papiga je namreč s ponavljanjem besed, ki jih je govoril svoji ljubici, ženi razkrila skrivno razmerje, ki ga je imel s služkinjo, poroča Al Shahed Daily.

Njegova žena je že nekaj časa sumila, da jo vara. Njene domneve pa je potrdila papiga, katere besedni zaklad je bil nepričakovano bogatejši za sladke besede, ki jih je nezvesti mož govoril svoji ljubimki. Ker je prešuštvo v Kuvajtu nezakonito  – storilcem grozi zaporna kazen ali prisilno delo – se je odločila, da papigo kot dokaz moževe nezvestobe odnese na policijo.

Na srečno nezvestega moža policija zoper njega ni sprožila nobenega postopka, saj papige kljub njeni zgovornosti niso upoštevali kot verodostojne priče. Menili so, da bi se lahko teh besed naučila tudi na televiziji ali kje drugje.

"Gary, ljubim te!"

Kuvajtski primer pa ni prvi, da je komunikativni hišni ljubljenček razkril nezvestobo svojih gospodarjev. Leta 2006 je papiga Chrisu Taylorju namignila, da ga njegova punca Suzy Collins vara z bivšim sodelavcem, ko je ta začela ponavljati besede: "Gary, ljubim te!" Poleg tega pa je ptica vzklikala njegovo ime vsakokrat, ko je zazvonil Suzyjin telefon, in oddajala zvoke, ki so bili slišati kot poljubljanje, vsakič, ko je kdo omenil Garyjevo ime.

Ptice pametnejše, kot smo domnevali

Znanstveniki s Karlove univerze v Pragi so merili število možganskih celic pri 32 različnih vrstah ptic – vključno s papagaji, sovami, emuji in vranami. Ugotovili so, da imajo ptičji možgani v povprečju dvakrat več možganskih celic na gram kot povprečni sesalec, kar dokazuje, da so ptice veliko pametnejše, kot smo domnevali.

Papagaji znajo med drugim uporabljati nekatera orodja, so sposobni prepoznati samega sebe in se lahko naučijo izgovarjati besede, ki jih nato ponavljajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.