Vizita za živali > Novice
2207 ogledov

Pet najpametnejših pasem psov

Pes EPA
Se strinjate z izborom 122 veterinarjev? Na prvem mestu je ...

Mnogo skrbnikov je prepričanih, da je njihov pes najpametnejši. Na portalu Vetstreet pa so objavili seznam petih najpametnejših pasem, ki jih je skrbno določilo 122 veterinarjev. Se strinjate z njihovim izborom? 

5. mesto: zlati prinašalec

Zlati prinašalec je zaradi svojega nežnega značaja postal priljubljen družinski pes. Kot družinski pes je potrpežljiv, miren in navezan na člane svoje družine. Obožuje otroke in se dobro razume tudi z drugimi živalmi. Je odličen plavalec in delovni pes, uporaben je za iskanje pogrešanih oseb, kot reševalni pes in tako dalje. 

 

 4. mesto: avstralski ovčar

Avstralski ovčar je bil vzrejen za delo z ovcami in govedom, zato ima nagon paše in čuvanja. Rad dela in potrebuje zaposlitev, z lahkoto sodeluje pri učenju. Ker so zelo igrivi, se jih zlahka motivira tudi z igro. Primerni so za vse kinološke športe, reševanje, sledenje, terapijo, poslušnost …

 

 

3. mesto: koder ali pudelj

Sprva so jih uporabljali za lov, zaradi velike inteligence so jih kmalu začeli uporabljati celo za cirkuške pse. Zelo so uspešni v številnih pasjih disciplinah, poslušnosti, sledenju, kot terapevtski psi in tako dalje.

 

   

 2. mesto: nemški ovčar

Je vsestransko uporaben delovni pes, ki se odlično obnese tudi kot policijski ali vojaški pes. Uporabljajo jih tudi kot pse pomočnike ali celo kot pastirske pse. So zelo inteligentni, potrebujejo pa veliko pozornosti in gibanja.

 1. mesto: borderski ovčar - border collie

Čeprav so zelo inteligentni, so tudi zelo zahtevni, saj imajo veliko energije in želje po delu. Imajo namreč veliko kondicije, polni energije bodo tudi po dolgem sprehodu. Vzgojili so jih za pašo, odlični so v kinoloških športih, težko so premagljivi v agilityju.

Komentarjev 4
  • Alex Kodek 13:31 18.december 2015.

    zame so to najbolj ubogljive pasme... kar ni isto kot najbolj pametne...

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 22:37 17.december 2015.

    http://s14.postimg.org/fnkx8osgx/image.jpg

  • zipo 21:19 17.december 2015.

    kje so slike pomešane? in kaj je narobe s teksti)