Vizita za živali > Novice
251 ogledov

Pet nasvetov za umivanje mačke

maček mačka Shutterstock
Mnogo mačkov ne mara vode, zaradi česar se lahko umivanje spremeni v pravi podvig. Naslednji nasveti vam lahko pomagajo pri umivanju vašega ljubljenčka.

1. Za mačke, ki niso vajeni kopanja, strokovnjaki svetujejo, da jih postavite v lijak in jih najprej začnete nežno umivati z mokro gobico. Ko se maček na to navadi, lahko gobici dodate več vode in posebno milo za mačke. Na koncu ljubljenčka dobro obrišite, saj lahko vlaga na njegovi koži povzroči bolezni, kot je na primer dermatitis.

2. Voda, s katero umivate mačka naj ima okrog 40 stopinj. Tako bo vašemu ljubljenčku med umivanje udobno. 

3. Šampon, s katerim umivate vašega ljubljenčka, naj bo namenjen posebej za nego mačkov. Nikar ne uporabljajte tistega za pse, saj pogosto vsebuje insekticide, ki preprečujejo širjenje parazitov, kot so bolhe. Ti insekticidi so lahko za mačke strupeni. 

 4. Ker je zelo pomembno, da je koža vašega ljubljenčka po umivanju popolnoma suha, uporabite sušilec za lase, če ga vaš maček prenaša. 

5. Ko je mačkova dlaka čista, jo dobro razčesite. Tako boste preprečili vozle, kar je še posebej pogosto pri pasmah z daljšo dlako.

 

Komentarjev 1
  • Igorgeus 08:21 08.maj 2017.

    Pa še: ne umivajte ga po glavi in ne močite ušes.