Vizita za živali > Novice
12 ogledov

Podobno kot ljudje

Prašič Profimedias
Tudi prašiči imajo značaj in so lahko bodisi pesimisti bodisi optimisti, podobno kot ljudje, je pokazala raziskava britanskih znanstvenikov. Kot so ugotovili, se optimistični prašiči trudijo izboljšati svoje življenjske razmere, pesimističnim pa za to ni mar, poroča britanski BBC.

Znanstveniki na britanski univerzi Lincoln so opazovali 36 udomačenih prašičev, ki so odraščali v dveh različnih prostorih.

Tisti, ki so živeli v večjih in udobnejših prostorih, so bili bolj zadovoljni in optimistični kot živali na manjšem prostoru z manj nastilja. Vendar se je tudi drugi skupini izboljšalo počutje, ko so jo preselili v udobnejše prostore.

Niso se niti trudili

Ko so prašiči odrasli, so jim na nasprotni strani sobe postavili dve posodi - v eni je bila čokolada, v drugi pa kavna zrna. Kasneje so v sobo dodali tretjo posodo, ki je bila prazna.

Ugotovili so, da so prašiči iz bolj udobnih sob optimisti, saj so preiskali tretjo posodo misleč, da bo v njej nekaj dobrega. Pesimistični pa se niso niti potrudili, da bi svoj rilec pomolili v posodo, saj so bili prepričani, da bodo v njej našli neokusna kavna zrna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.