Vizita za živali > Novice
28 ogledov

Pogrešane reševali iz ruševin in narave

reševalni psi
1/16
Saša Despot
Na mednarodni vaji vodnikov reševalnih psov, ki je potekala od petka do nedelje, je sodelovalo okoli 250 udeležencev iz Slovenije in tujine.

Na širšem območju Ljubljane je za vikend potekala mednarodna vaja vodnikov reševalnih psov.

Na vaji je sodelovalo 250 udeležencev iz Slovenije in tujine - 17 ekip vodnikov reševalnih psov iz Avstrije, Hrvaške, Italije, Nemčije, Srbije, Tajske in Slovenije, skupaj 51 vodnikov.

Poleg njih tudi Ekipa za podporo vodenju, Enota za logistiko sil ZR, prostovoljna gasilska društva, Mestna zveza tabornikov, Zveza slovenskih katoliških skavtinj in skavtov in Gorska reševalna služba-Društvo Ljubljana.

Posnemali realne okoliščine

Na vaji so preverili sprejem, namestitev in uporabo tuje reševalne pomoči, reševalne sposobnosti vodnikov in psov v ruševini in pri iskanju pogrešanih oseb v naravi ter posamezne elemente organizacije reševanja ter vodenja zaščite in reševanja v skladu z načrti MOL za zaščito in reševanje.

"Vaja je zastavljena tako, da okoliščine v katerih poteka delo ekip vodnikov reševalnih psov, čim bolj verodostojno posnemajo realne okoliščine," so zapisali pri Mestni občini Ljubljana, ki je skupaj z Društvom vodnikov reševalnih psov Slovenije (DVRPS) soorganizator dogodka.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.