Vizita za živali > Novice
3859 ogledov

Pogumna vojaška psa bi uspavali

Belgijski ovčar
Neustrašna belgijska ovčarja Kevin in Dazz, ki sta služila na misiji v afganistanski pokrajini Helmand in pomagala vojakom pri iskanju in odstranjevanju bomb, bi uspavali.

Novica je razjezila mnoge živalske aktiviste. "Psa sta rešena," je ta teden z veseljem sporočil britanski minister za zunanje zadeve Alan Duncan.

Prav njegovo posredovanje ima veliko zaslug, da sta štirinožca ušla usmrtitvi. "Zelo sem navdušen, da sta bila herojska vojaška psa Kevin in Dazz rešena. Sedaj lahko uživata zelo srečno in zasluženo upokojitev," je dejal minister.  

Duncan je pred tem izpostavil njuno pogumno delo in pomemben prispevek na vojnem območju. "Bodimo zdaj mi tisti, ki se borimo za njih in jima damo priložnost, da živita srečno življenje, kjer lahko uspevata. To je najmanj, kar si zaslužita. Seveda je zelo pomembno, da so vsi vojaški psi pregledani preden jih namestimo v nov dom, da se prepričamo, da ne predstavljajo nevarnosti za ljudi, ampak le v okoliščinah, ko bi bila takšna nevarnost dokazana, jih je treba uspavati," je povedal za britanski Independent.  

Peticijo proti usmrtitvi psov, ki jo je sprožil nekdanji vojak Andy McNab, je podpisalo več kot 370 tisoč ljudi.  

Psa se zdaj nahajata v centru za zaščito živali v mestu Melton Mowbray, v volilnem okrožju, ki ga zastopa Duncan. 

Komentarjev 4
  • maresem 07:45 11.december 2017.

    Uspaval bi jaz predlagatelje.... bagra pokvarjena.

  • Avatar čavez
    čavez 15:56 10.december 2017.

    Kako pridem do njih? vzamem oba.

  • cogocogo 15:32 10.december 2017.

    ledena vse kar si napisala drzi ,,,ni kaj dodati