Vizita za živali > Novice
229 ogledov

Pokončala bi ga z močnim objemom

Navadni gož Profimedias
Posnetek, v katerem poljska miš reši svojega mladiča iz goževega primeža, si je za zdaj ogledalo že več kot 19 milijonov ljudi.

Se spomnite posnetka velike materinske, ko se mati podgana bori s kačo, da reši mladička? Zdaj je jasno, da je šlo najbrž za poljsko miš, kača pa je navadni gož ...

 - Tako brezmejna je materinska ljubezen

V naravi neprestano poteka boj za obstanek, ki pa ga lahko le redko vidimo od blizu. Da je enega izmed tovrstnih bojev videlo že več kot 19 milijonov ljudi - toliko si jih je ogledalo posnetek na spletu - je poskrbela Rojas Montecinos Evy, ki je na svojem Facebooku objavila video, v katerem miš reši svojega mladiča iz kačjih ust. Ob objavi je zapisala: "Danes, ko sem se vračala domov sem bila priča temu presenetljivemu dejanju materine ljubezni do svojega mladička. Trenutek je bil poln tesnobe in čustev."

Sodeč po posnetku, ki naj bi nastal v Italiji, naj bi šlo po mnenju strokovnjakov za spopad med navadno poljsko mišjo in navadnim gožem - nestrupeno kačo, ki je precej razširjena na območju severnega Mediterana. Ta se hrani predvsem z glodavci, pticami, jajci in manjšimi plazilci, ki jih pokonča z močnim objemom.

Komentarjev 2
  • jgm 14:04 25.julij 2016.

    Kakšna poljska miš neki? To je podgana!

  • Avatar Zala
    Zala 16:13 24.julij 2016.

    Nedolgo nazaj se je "mati" do svoje mladičice obnašala kot kača in ne kot ta mama miška, ki se je spopadla z mnogo močnejšo kačo, da je rešila svoj podmladek. Bravo, mama miška, čeprav vas na vrtu nisem najbolj vesala.