Vizita za živali > Novice
17 ogledov

Policija bi usmrtila psa, ki je jedel svojega skrbnika

Ameriški Staffordshire Bull Terrier Profimedias
Pes, ki je jedel svojega mrtvega skrbnika, je razlog za bitko med policisti in društvi za zaščito živali.

Devetletni kuža pasme ameriški staffordshire terier je bil v domu v Liverpoolu zaprt z mrtvim lastnikom več dni. Bil je sestradan in žejen, zato je začel jesti svojega mrtvega skrbnika, piše britanski tabloid The Sun.  

Obdukcija, ki so jo sodni izvedenci naredili septembra, ni mogla ne potrditi in ne izključiti možnosti, da je lastnika ubil pes. Tako policisti kot sorodniki umrlega želijo, da se psa uspava, saj menijo, da je nevaren za okolico. Obravnava, kjer bodo odločali o tem, ali se psa usmrti ali ne, bo prihodnji mesec.

Nasprotujejo usmrtitvi 

Usmrtitvi pa močno nasprotujejo dobrodelna društva Freshfields Animal Rescue Center, Merseyside in The Senior Staff Club, ki ocenjujejo, da je takšno vedenje psa naravno in logično. Pes je bil namreč sestradan, zato ni nenavadno, da je jedel človeka. Policisti sicer odgovarjajo, da so pri psu zaznali agresivno vedenje, kazal ga je tudi do drugih psov v zavetišču. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.