Vizita za živali > Novice
72 ogledov

Polžki proti gubicam

Terapija s polži
1/4
EPA
Ste vedeli, da je lahko sluz polžev tudi zdravilna in pomaga ohranjati mlado kožo?

Polžjo sluz smo začeli ceniti zelo pozno. Njeno zdravilno moč naj bi sredi osemdesetih let prvi opazil kmet iz Čila, ki je imel zaradi svoje službe pogosto popraskane roke in poškodovano kožo. Ugotovil je, da so se ranice v stiku s polžjo sluzjo nenavadno hitro zacelile, njegova koža pa je postala mehkejša. In tako se je vse skupaj začelo …

Nad sedemdeset evrov 

Z lepotnimi tretmaji s polži so prvi začeli v kozmetičnih salonih na japonskem. Gre za kuro proti gubicam, pri kateri mali sluzasti polžki lezejo po koži, ki potrebuje nego. Njihova sluz naj bi zgladila gubice, pa tudi pomirila razdraženo ali poškodovano kožo. Gre za zelo drago terapijo, ponekod je cena za petminutni tretma višja od 70 evrov.

Seveda je dobro poskrbljeno tudi za pridne polžke, ki svoje življenje preživijo v bogato obloženem terariju. Nekatera podjetja ponujajo tudi kreme iz polžje sluzi. 

Terapija s polži | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.