Vizita za živali > Novice
29 ogledov

Posnetek je v trenutku postal viralen

Pajek in miš Facebook
Pred seboj imate pajka in miško. Na koga bi stavili, kdo bo zmagal? Tale posnetek je za mnoge presenetljiv ...

Jason Womal in njegov sosed iz mesta Coppabella v Queenslandu v Avstraliji sta bila priča neobičajnemu in presenetljivemu prizoru, ki bi lahko sodil v sceno zabave za noč čarovnic. Na vratih hladilnika sta naletela na orjaškega in močnega pajka, ki je za seboj vlekel precej veliko miš.

Womel je prizor posnel in ga objavil na Facebooku. V le nekaj urah si ga je ogledalo več kot šest milijonov ljudi, v dveh dneh pa že skoraj trikrat toliko. Številni komentarji pod objavo izražajo presenečenje in ogorčenje nad pajkovo močjo. Nad videnim je bil presenečen tudi vodja arahnološke zbirke v sydneyjskem Avstralskem muzeju Graham Milledge. Za avstralsko edicijo spletnega The Guardiana je dejal, da je nenavadno, da pajki plenijo vretenčarje, a da bi bilo to mogoče. Sam pred tem česa podobnega še ni doživel, je pa videl kako ta vrsta pajka iz družine lovcev, ki ima lahko razpon nog tudi do 16 centimetrov, lovi gekone. 

Poznavalka za pajke z istega muzeja Helen Smith pa je za The Guardian dejala, da je malo verjetno, da je pajek sam pokončal miš. Da je bila miš mrtva že dlje časa, po njeno nakazuje tudi godalčev rep, ki na posnetku izgleda precej trd.

Pajka sta posvojila in mu dala ime Hermie

V kasnejši objavi na Facebooku je Womel s šaljivim tonom zapisal: »Sporočam, da je pajek dobro. Poimenovala sva ga Hermie, ga posvojila in sedaj vodi svoj iztrebljevalski posel v našem mestu Coppabella. Oh, sedaj plačuje tudi namenimo. Lol.«

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.