Vizita za živali
178 ogledov

Posteljne stenice imajo vse bolj trdno kožo

Posteljne stenice Profimedias
Dogaja se to, česar so so najbolj bali. Posteljne stenice, te male pošasti, imajo vedno bolj trdno kožo, so ugotovili strokovnjaki.

In to dobesedno, strokovnjaki so namreč ugotovili, da povrhnjica posteljnih stenic postaja vse debelejša: "Eden od vzrokov, da stenice premagujejo pesticide, je tudi ta, da so z razvojem pridobile debleješo kožo," je za Newsweek dejal David Lily, strokovnjak z univerze v Sydneyu in soavtor januarske študije, izvedene v Združenih državah Amerike.

Stenice | Avtor: Profimedias Profimedias

 

Stenice, ki tako rade živijo v naših posteljah, tako postajajo močnejše, odpornejše kar zagotovo ni dobra novice, tudi zato, ker jih lahko v svoje domove prinašamo na različne načine - v škatlah in kovčkih s potovanj.

Za povrh se ne skrivajo samo v postelji, temveč v vseh razpokah v stanovanju. Običajno jih lahko odkrijemo po krvavih madežih na posteljnini.

Stenice | Avtor: Profimedias Profimedias

Za odstranitev posteljnih stenic morate razkužiti prostor z insekticidom proti posteljnim stenicam.Te nočne živali se hranijio z našo krvjo, da so trdožive, pa pove podatek, dala hko brez hrane zdržijo tudi leto dni in preživijo temperature pod nič kot tudi nad štirideset stopinj Celzija.

 

 

 

Preberite še:

Zato je to najbolj popularno ležišče

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.