Vizita za živali > Novice
229 ogledov

Povej mi, kakšnega psa imaš ...

Ste labradorec, beagle ali čivava? Žurnal24 main
Ameriška kinologinja je naredila zanimive primerjave pasem in njihovih skrbnikov. Mogoče se boste našli, mogoče pa se vam bo zdelo, da je opis povsem zgrešila. Pomembno je le, da uživate v družbi svojega štirinožca in on z vami.

Ameriška kinologinja Daisy Okas je lastnikom posameznih pasem pripisala zanimive lastnosti. Nekaj jih naštevamo: 

Angleški buldog 
Ste hudomušni in se radi šalite. Če pa ste preveč pedantni, bodite pozorni, ker angleški buldog rad smrči in se slini. 

Dalmatinka je postavila rekord. | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Dalmatinec 
Ste delavni in dinamični. Dalmatinci so dejavni psi, ki imajo radi naloge. So zelo primerni za družine in odlični družabniki, če radi tečete, se sprehajate in se radi gibljete na prostem. Znajo biti tudi zelo zaščitniški. Vsak lastnik dalmatinca mora biti pripravljen preživeti veliko dejavnega časa s svojim ljubljencem. 

Koder 
Koder je inteligenten in mil. Njegovi lastniki so pogosto perfekcionisti, cenijo umetnost in kulturo. Verjetno je tudi, da ste zagreti za "klasiko" na ostalih področjih – pri avtomobilih, vinu, slikah ... 

Zlati prinašalec 
V soboto zvečer vas bodo težko našli doma. Zlati prinašalec je pravi družbeni "metuljček" in idealen za dejavne ljudi. Tako kot vi je pravi družabnik, ki je rad obkrožen z ljudmi. 

Čivava 
Ste rogovilež. Ti majhni psi imajo veliko energije in so težko ves dan sami doma. Če nimajo dovolj pozornosti, lahko povzročajo težave z neprimernim obnašanjem in zaidejo v težave. 

Pitbul 
Radi ustrežete. Obstaja zmotno prepričanje, da so pitbuli nasilni, v resnici pa so zelo zvesti družabniki. 

Pes, nevihta | Avtor: Profimedias Profimedias
Koker španjel
 
Ste družinsko orientirani. Nežni, igrivi, vdani in ljubki kokeršpanjeli so odlična družba za otroke. Njihovi lastniki pa imajo enake lastnosti. 

Beagle 
Ste radovedni in vedno pripravljeni na učenje. Če imate beagla, je verjetno, da ste vedoželjen in preudaren človek, zvest prijateljem, neusmiljen do sovražnikov in precej trmast. 

Border Collie 
Radi ste na prostem. Mejni ovčarji so tipična pasma za dejavnosti na prostem. Lastniki teh psov radi pešačijo, kolesarijo, smučajo ali plezajo. 

Shitzhu 
Raje doma prebirate knjigo, kakor da bi šli na planinski pohod. Šicuji so tovariški psi, zelo primerni za mestnega ljubljenčka. Čeprav se radi crkljajo na kavču, prav tako potrebujejo ustvarjalen pristop, da bi se zabavali.